Friss hírek

2009.07.01. 20:31

INFLUENZA: Már 11 beteg itthon

<p>Az eddigi nyolc után tizenegyre emelkedett itthon az úgynevezett új influenzás betegek száma - tájékoztatta a Független Hírügynökséget szerdán este az ÁNTSZ. Egy fiatal férfi és két kisgyermek az új fertőzött. Már mindannyian meggyógyultak.</p>

Egy fiatal férfiről és két kisgyermekről derült ki a napokban, hogy az új típusú influenzával fertőződtek meg - mondta el a Független Hírügynökségnek szerdán este Falus Ferenc, országos tisztifőorvos. Már mindannyian meggyógyultak és jól vannak. Mindhárman önként jelentkeztek az orvosnál, aki a tünetek alapján beküldte a mintáikat az Országos Epidemiológiai Központba, ekkor derült ki a fertőzés. Velük együtt Magyarországon már összesen 11 embernél diagnosztiázálták az A/H1N1 vírust.

Falus Ferenc elmondta azt is, hogy az egyik kisgyermek egy buszkiránduláson vett részt, mielőtt az orvosnál jelentkezett volna. Bár a busz többi utasa közül senkinél sem tapasztalták a betegség tüneteit, a szakemberek már vizsgálják őket és néhány napig figyelemmel kísérik a sorsukat.

A tisztifőorvos beszélt arról is, hogy már jól van mind a 11 ember, akinél Magyarországon diagnosztizálták az új influenzát. Egy eset volt mindössze, amikor valaki itthon fertőződött meg, a többiek Észak- vagy Dél-Amerikából, néhányan pedig Angliából érkeztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!