Friss hírek

2009.07.22. 12:54

Idén jubilál a Savaria Karnevál

<p>Immár tizedik alkalommal rendezik meg a Savaria Történelmi Karnevált Szombathelyen, augusztus 20-a és 23-a között - mondta a Független Hírügynökségnek Szommer Ildikó, a karnevál igazgatója. A leglátványosabb program a jelmezes felvonulás lesz. Csaknem ezren sétálnak majd korhű öltözetben a vasi megyeszékhely belvárosában két alkalommal: augusztus 21-én este hat órától és 22-én este nyolc órától. De lesznek gasztronómiai, táncos-zenés programok és egyéb hagyományőrző rendezvények is- tette hozzá.</p>

Ugyan az ókoré lesz a főszerep, de egészen a XVI. századik próbálják játékos formában megismertetni Szombathely történetével a 10. Savaria Történelmi Karnevál résztvevőit- mondta Szommer Ildikó. Húsz helyszínen várják majd különféle hagyományőrző programokkal az érdeklődőket augusztus 20-a és 23-a között - tette hozzá a karneváligazgató.

Az öregváros vására, a pékek és a borok utcája már 20-án kinyit, és a Fórum Színpadon is akkor kezdődnek az előadások. A programok nagyobb része azonban 21-e és 23-a között lesz - mondta Szommer Ildikó. A karneváligazgató a legérdekesebb helyszínek között említette a Történelmi Témaparkot. Ott többek között kelta harcosok, gladiátorok és római legiósok táboroznak és harcolnak majd. Az események közül pedig kiemelte a jelmezes történelmi felvonulást. Csaknem ezer korhű ruhába öltözött hagyományőrző és helybeli vonul majd fel kétszer is a belvárosban: 21-én este hattól és 22-én este nyolctól.

További információ a www.savariakarneval.hu internetes oldalon található.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!