Friss hírek

2009.07.13. 17:29

Huszonhatra nőtt az olasz vasúti szerencsétlenség halálos áldozatainak száma

<p>Az olasz hatóságok hétfői közleménye szerint újabb halálos áldozatai vannak a két hete történt vasúti szerencsétlenségnek. Június 29-én az Olaszország északi részében található Viareggio városában kisiklott és felrobbant egy gázt szállító tehervonat egyik vagonja. A lángokban tucatnyian sérültek meg. Közülük ketten most, két héttel a szerencsétlenség után haltak bele sérüléseikbe - amivel 26-ra nőtt a tragédia halálos áldozatainak száma.</p>

Az olasz hatóságok hétfői közleménye szerint a tragédia újabb halálos áldozatainak egyike egy 32 éves férfi, Federico Battistini. A másik egy 54 éves nő, Roberta Calzoni akinek korábban már a lánya is meghalt a tragédiában. Mindketten súlyos égési sérüléseket szenvedtek a két hete történt tragédiában - ami ez elmúlt 20 év legsúlyosabb vasúti szerencsétlensége volt Olaszországban.

Az Olaszország északi részén található Viareggio pályaudvarán június 29-én, hétfőről keddre virradó éjszaka, röviddel éjfél előtt kisiklott egy tehervonat egyik vagonja. A kocsi nekicsapódott több háznak is, romba döntve az épületeket. Az ütődések következtében felrobbant a cseppfolyós gázt tartalmazó vasúti kocsi, hatalmas lángokba borítva az egész környéket. A tragédiában akkor 16-an haltak meg. Az áldozatok az összedőlt és kiégett házak lakói voltak. Azóta a szerencsétlenség sérültjei közül a kórházakban 10-en haltak bele az égési sebesüléseikbe.

A 13 kocsiból álló szerelvény Pisa felé tartott, amikor a katasztrófa történt. A vonat vagonjaiban cseppfolyós petróleum-gázt szállítottak. Az ügyben indított vizsgáló-csoport szerint a tragédiát valószínűleg az okozhatta, hogy megsérült a tehervonat egyik vagonjának tengelye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!