Friss hírek

2009.07.15. 06:03

Horn Gábor nem lép ki az SZDSZ-ből, amíg van lehetőség a változásra - MTV

<p>A meghatározó politikusok távozása és a sorozatos kudarcok ellenére sem lép ki egyelőre az SZDSZ-ből Horn Gábor. A képviselő a Magyar Televízió "Az Este" című műsorában kedden azt mondta: amíg van lehetőség ebben a helyzetben változtatni, addig folytatja munkáját.</p>

Horn Gábor szerint a liberális párt nagyon rossz állapotban van, a június 7-i súlyos kudarc után nem tudott felnőni a rá váró feladathoz. Az SZDSZ saját magát emészti fel, de ezen a folyamaton még lehet változtatni - mondta.

A politikus úgy fogalmazott: az a rossz antré, amivel az új elnök, Retkes Attila kezdett, csak következménye, nem oka annak a folyamatnak, amiben az SZDSZ régóta benne van. Horn Gábor azt is mondta a műsorban: nem érti, miért kért bocsánatot az SZDSZ elmúlt húsz évéért hétvégi megválasztásakor az új pártelnök. Úgy látja: "ha valamelyik párt hazafi volt, akkor az az SZDSZ", amelynek gyakran kellett az érdekeivel szemben lévő döntéseket hoznia az elmúlt években.

"Az SZDSZ azért bukott, mert elvesztette a választókkal a kapcsolatot. Nekem személyes felelőségem is van ebben. Azt hittük, hogy nekünk igazunk van az egészségügyi reformban, a gazdasági átalakításban, de nem találtunk partnereket a reformokhoz, így elvesztettük a szavazóinkat, akik megbüntettek minket. Amatőrök voltunk" - mondta Horn Gábor a műsorban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!