Friss hírek

2009.07.08. 16:21

Hitelkihelyező csoportot buktattak le a rendőrök

<p>Becslések szerint 7,5 millió forint kárt okozott a mezőkövesdi takarékszövetkezetnek az a csoport, amely hitelkihelyezéssel foglalkozott. A csalási ügyben a helyi fiók vezetője is érintett, szervezők és hitelügyintézők is segítettek.</p>

A takarékszövetkezetnél a belső ellenőrzés és a revizori vizsgálat tucatnyi olyan hitelszerződést talált, amelyeknél a kölcsönt felvevők nem törlesztettek. Kiderült, hogy a hitebírálat során hamis munkáltatói igazolásokat adtak le - mondta el a Független Hírügynökségnek szerdán Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrfőkapitányság szóvivője. Az igazolásokat egri magánszemélyek készítették. Ők tartották a kapcsolatot a pénzintézettel, és telefonon visszaigazolták a takarékszövetkezetnek az állítólagos munkavállaló bérét is.

Eddig 7,5 millió forint kárt okoztak a mezőkövesdi takarékszövetkezetnek, de ez az összeg a nyomozás előrehaladtával több tízmillió forintra is emelkedhet - mondta a szóvivő. A csalás középpontjában egy mezőkövesdi ember állt, ő mozgatta a szálakat. A sikeres hitelbírálatok érdekében közbenjárt a helyi fiókvezetőnél. Így azok is hitelhez jutottak, akik nem rendelkeztek jövedelemmel, illetve a hitelt nem minden esetben a felvevők használták fel.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság folytatólagosan és üzletszerűen, jelentős kárt okozó csalás miatt nyomoz. Az okozott kár megtérítése miatt a rendőrség kezdeményezte a csalók ingatlanjainak zár alá vételét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!