Friss hírek

2009.07.16. 17:49

Gyermekpszichológusok szerint lehet alapja a pedofil ügynek - RTL Híradó

<p>Az első szakértői vélemények szerint igazat mondtak a gyerekek a pedofíliával gyanúsított bébiszitterről. A férfi továbbra is tagadja, hogy molesztálta volna a gondjaira bízott kicsiket. Eddig 42 család fordult a rendőrséghez azzal, hogy gyermekükre a férfi vigyázott. Mindegyik kisgyermeket megvizsgálja majd a pszichológus, ez akár hónapokig is eltarthat - számolt be az RTL Híradaó.</p>

Az újpesti pedofil gyermekfelügyelő legkisebb áldozata 9 hónapos, a legidősebb 7 éves lehet. Az első szakértői vélemények szerint a megvizsgált gyerekek igazat mondtak. 18 szakértőre váró esetet adtak át a pszichológusnak, amelyben további vizsgálatot éreztek szükségesnek. A szakember hatot végzett el, ebből háromszor azt az eredményt kapta, hogy megtörténhetett a bűncselekmény - fogalmazott Baranyai János, újpesti rendőrkapitány.

"Óvom-védem a babákat." - így hirdette magát egy internetes közösségi oldalon a pedofíliával gyanúsított férfi. Akkor bukott le, amikor egy család értesítette a rendőrséget, hogy a férfi márciusban molesztálta gyermeküket. Azóta 42 család jelentkezett a rendőrségen, a szülők egy része attól tart, az ő gyereküket is molesztálták.

A férfi leginkább három hónapos és két év közötti gyerekeket vállalt, a rendőrök szerint azért, mert abban bízott, hogy nem tudják elmesélni a szülőknek a történteket. A pszichológusok ezért az apró jelekre figyelnek. Elsősorban arra érdemes figyelni, hogy mennyire élményszerű az, amit elmond, milyen érzései vannak, ez a legfontosabb - mondta Gárgyán Lajos, rendőrségi pszichológus.

A rendőrök azt szeretnék, ha a pszichológusok minden gyermeket megvizsgálnának, akire a férfi vigyázott. A szülők ugyanis nem biztos, hogy megtudják a gyereküktől, molesztálta-e őket a férfi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!