Friss hírek

2009.07.17. 12:37

FORMA-1 - A rendőrség felkészült

<p>Civil- és egyenruhás rendőrökkel, külföldi kollégákkal és ideiglenes rendőrőrssel készül a rendőrség az idei Forma-1-es Magyar Nagydíjra. A jövő hétvégi futamra érkezőknek mindenesetre azt tanácsolják, hogy figyeljenek értékeikre az edzések és a verseny napja alatt, az autósoktól pedig azt kérik, hogy legyenek türelmesek, mert dugó várható a közelben.</p>

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyi rendőr lesz a jövő csütörtöktől vasárnapig tartó Forma-1-es Magyar Nagydíjon, az azonban biztos, hogy a Pest megyei és a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai, illetve a Készenléti Rendőrség emberei is részt vesznek a biztosításában. Ahogy az elmúlt években, idén is lesznek külföldi rendőrök is Lengyelországból, Romániából és Ausztriából - mondta el a Független Hírügynökség kérdésére Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Leszögezte, hogy a megfelelő létszámmal készülnek a nagydíj hétvégéjére, egyenruhás és szükség esetén bűnügyes rendőrökkel.

Ahogy minden évben, idén is lesz egy ideiglenes rendőrőrs, ezt a Hungaroring főbejáratától 100 méterre, a parkolóban állítják fel. Itt lehet bejelenteni a pálya közelében történő esetleges bűncselekményeket - fűzte hozzá Belicza Andrea. Itt besegítenek a más országokból érkező rendőrök is, a tapasztalatok szerint ugyanis a futamra érkező külföldiek örülnek, ha saját nemzetük egyenruhásaival tudnak kommunikálni, ha például elhagyják az irataikat.

A rendőrök mindenesetre mindenkinek azt tanácsolják, hogy figyeljenek értékeikre. Autóikat az őrzött parkolókban állítsák le és mindig húzzák fel az ablakokat, értékeket vagy iratokat pedig ne hagyjanak jól látható helyen.

A Hungaroring közelében egyébként idén is torlódásokra lehet számítani a sok kilátogató miatt. A rendőrség ezért azt ajánlja mindenkinek, hogy bármelyik napon is megy ki a mogyoródi pályára, nézze meg előtte a rendőrségi honlapot (www.police.hu). Ott meg lehet találni a friss információkat a forgalomkorlátozásokról vagy egy esetleges balesetről.

Az elmúlt évek után, tavaly is több eljárást indított a rendőrség tiltott kéjelgés miatt. Belicza Andrea ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a rendőrök feladata most is betartatni a szabályokat, ha bűncselekményt vagy szabálysértést észlelnek, akkor intézkedni fognak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!