Friss hírek

2009.07.15. 12:44

Felújítják a jégcsarnokot Székesfehérváron

<p>Megújul a következő EBEL szezonra az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok Székesfehérváron. 180 millió forintos beruházással a csarnok hűtőrendszerét cseréli ki, és egy Magyarországon egyedülálló videogól-bíró rendszert szerelnek be. Jobb minőségű lesz a jég, az új videó technológia pedig részben a játékvezetőket segíti a vitás kérdések eldöntésében, részben a televízió közvetítéseket szolgálja ki. A beruházás augusztus végére készül el.</p>

A 32 éves létesítmény üzemeltetése a korszerűtlen rendszer miatt olyan sokba került, hogy hónapokkal korábban be kellett zárni. Ezért szavazta meg a hűtésrendszer korszerűsítést a fenntartó székesfehérvári önkormányzat. Új cső-és légtechnikai rendszert építenek ki, amelynek köszönhetően augusztus végén már kiváló jég lesz a csarnokban - mondta a Független Hírügynökségnek Elekes Blanka az Alba Volán 19 menedzsere.

A videogól-bíró rendszer 24 képkockát rögzít egy másodperc alatt, ezért még a leggyorsabb korongok útját is tudja majd követni. Nemcsak a játékvezetőket segíti vitás kérdésekben, de a televízió közvetítéseket is kiszolgálja. Sőt majd a HD, vagyis nagyobb felbontású, élesebb képeket adó televíziózáshoz is alkalmas lesz.

Magyarországi jégcsarnokokban ilyen még nincs. Ez a legmodernebb rendszer, amelyet egy külföldi erre szakosodott cég szerel fel - tudtuk meg Kiss Csabától, klub honlapjának szerkesztőjétől.

A videó rendszer költsége kb. 3-4 millió forint, és az első EBEL-fordulóban debütál élesben, 2009. szeptember 11-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!