Friss hírek

2009.07.10. 13:53

Felmentették az LMP "zöldgalléros" aktivistáit

<p>A Pesti Központi Kerületi Bíróság szabálysértés hiányában felmentette a Lehet Más a Politika (LMP) öt aktivistáját, akik ellen még május 13-án garázdaság miatt indított eljárást a rendőrség, amikor egy kampányrendezvényen zöld gallérokat helyeztek el az Országház előtti Kossuth-szoborra. A felmentő ítélet egyértelművé teszi, hogy a rendőri fellépés törvénytelen volt - közölte a párt pénteken.</p>

Az LMP az EP-választási kampány keretében május 13-án utcai akcióval egybekötött sajtótájékoztatót tartott a budapesti Kossuth téren. A párt zöld munkahelyteremtő programjára hívta fel a figyelmet, amelyet a Kossuth-szoborra elhelyezett zöld textil-gallérokkal illusztrált. A bejelentéshez nem kötött kampányrendezvényt a rendőrség feloszlatta, Érsek-Obádovics Nándor, a párt fővárosi koordinátora és négy másik aktivista ellen garázdaság miatt indult eljárás.

Az LMP már akkor jogszerűtlennek látta a fellépést és elfogadhatatlannak tartotta, hogy húsz évvel a rendszerváltás után "rendőrállami módszerekkel" reagáljanak egy új politikai erő megjelenésére - áll a párt pénteki közleményében. Az LMP emlékeztetett arra, hogy már a párt októberi színrelépését beharangozó lézeres vetítést is önkényes módon zavarta meg a rendőrség. A beavatkozás jogellenességét később az ombudsman is megállapította - közölték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!