Friss hírek

2009.07.04. 21:06

Épülhet az ötödik metróvonal Bukarestben - az Európai Fejlesztési Bank támogatásával

<p>Összesen 370 millió eurós (átszámítva 100 milliárd forintos) hitelt kapott az Európai Fejlesztési Banktól Románia, hogy megépítse a főváros új, ötödik metróvonalát - jelentette ki szombaton a szomszédos ország közlekedési minisztere. Radu Bercenau az Európai Fejlesztési Bank elnökhelyettesével tartott tárgyalásai után azt mondta, hogy reményei szerint a pénzintézet a munkálatok teljes költségét finanszírozni fogja majd.</p>

Bukarest új, ötödik metróvonala a tervek szerint 5,5 kilométer hosszú lesz, 14 állomással. A munka összköltsége mintegy 700 millió euró, azaz 190 milliárd forint. Az új vonal a város nyugati részét köti majd össze Bukarest központjával.

A romániai közlekedési miniszter szerint a projektre 370 millió eurós (100 milliárd forintos) hitelt ígért az Európai Fejlesztési Bank - amelynek elnökhelyettese a tárcavezető szerint készségesnek mutatkozott arra, hogy az új vonal teljes költségeit finanszírozza.

Radu Bercenau egyúttal bejelentette hogy "végső részletein" dolgoznak egy olyan, 300 millió eurós (81 milliárd forintos) hitelkérelemnek, amelynek köszönhetően japán segítséggel nekiláthatnának a következő, a hatodik bukaresti metróvonal építésének is. Ez a vonal a főváros központját kötné össze az Otopeni repülőtérrel. Ezt a projektet a Japán Nemzetközi Együttműködési Bank finanszírozná, az építésbe pedig bevonnák a japán Itochu céget is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!