Friss hírek

2009.07.21. 18:59

Elmarad a jutalom az APEH-nál és a vámosoknál

<p>Nem kapnak jutalmat az APEH és a Vám-és Pénzügyőrség dolgozói - erről Oszkó Péter tájékoztatta a két szervezet képviselőit. A pénzügyminiszter hétfőn az adóhivatali, kedden pedig vám- és pénzügyőri vezetőkkel egyeztetett. A legkevesebbet keresőknek differenciált mozgóbért ígért - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében kedden a Pénzügyminisztérium.</p>

Hétfőn adóhivatali, kedden vám- és pénzügyőri vezetőkkel egyeztetett Oszkó Péter. A pénzügyminiszter arról tájékoztatta őket, hogy a jelenlegi költségvetési keretek nem teszik lehetővé sem az adóhivatali, sem pedig a pénzügyőrségi dolgozóknál, alkalmazottaknál a szokásos, a bevételek túlteljesüléséhez igazodó évközi jutalmak kifizetését.

A tárca ugyan elismeri, hogy az év folyamán mindkét szervezet megfelelően teljesített és jelentősen hozzájárultak az államháztartási bevételek meghatározó részének beszedéséhez. A pénzügyminiszter ezért úgy döntött, hogy jutalomra nincs lehetőség, viszont differenciált mozgóbér kifizetését biztosítják a legalacsonyabb keresetűeknek, akiknél a jutalom elmaradása komoly anyagi nehézséget okoz. A mozgóbérben vezető beosztású alkalmazottak - osztályvezetők kivételével - nem részesülhetnek - áll a közleményben.

A Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy a két szervezet érdekképviselete augusztus elején tárgyal a jutalmakról Oszkó Péter pénzügyminiszterrel. Ha ennek nem lesz eredménye, akkor demonstrációkat szerveznének a tervek szerint. A lehetőségek között demonstrációk, munkaügyi eljárások indítása és sztrájk is szerepel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!