Friss hírek

2009.07.13. 19:56

Egy hónapot kell várni műszaki vizsgára

<p>Csaknem egy hónapot kell várniuk azoknak az autósoknak, akiknek lejárt a műszaki vizsgájuk és a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál akarják azt meghosszabbítatni. Az állami cég ugyanis a napokban áll át egy új rendszerre, amitől azt várják a szakemberek, hogy annak segítségével minden autót nyomon tudnak majd követni a forgalomba helyezéstől, egészen a bontóba kerülésig. Ha pedig lopott vagy körözött autó kerül bármelyik vizsgaállomásra, a rendszer azonnal értesíti a rendőrséget. Ezzel akarják kizárni a fekete üzleteket az autópiacról.</p>

Aki hétfőn jelentette be az autóját műszaki vizsgára, az Szegeden augusztus 10-re, Győrben augusztus 4-re kapott időpontot. Az országban több vizsgaállomást is felhívtunk. Legkorábban Debrecenben július 28-án, legkésőbb pedig Veszprémben augusztus 18-án tudnánk levizsgáztatni az autónkat.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság állomásain, amíg meg nem tanulják az új rendszert, naponta csak 10 autót fogadnak. Óvatosságból a vizsgahelyek 3,4,5 darab autót ütemeztek erre a napra, pontosan azért, mert nem lehetett tudni ennek az átállásnak az ütemét és az idejét, és hogy mennyi problémát fog okozni. Mindenki óvatos volt, azért ilyen alacsony most ez a darabszám. A program ennél lényegesen nagyobb darabszámot tud majd lekezelni - mondta a Független Hírügynökségnek Szeri István, NKH Dél-Alföldi Régió, Közlekedési Főosztály, főosztályvezetője.

Aki augusztusra kapott vizsgaidőpontot, annak a vizsga napjáig meghosszabbítják autója műszaki érvényességét, az erre jogosító igazolással azonban nem lehet elhagyni az országot. Akinek nagyon sürgős, az persze le tudja vizsgáztatni az autóját, magán vizsgaállomásokon, kétszer annyiért, mint amennyit az államinál - a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál - kell fizetni. Az NKH-nál kilencezer forintba, míg magán cégeknél Szegeden 15-20 ezer forintba kerül egy műszaki vizsga.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!