Friss hírek

2009.07.09. 13:59

Demszky: a pontonhídról csak az engedélyek birtokában érdemes tárgyalni

<p>A Margit hidat helyettesítő pontonhíd megvalósításáról csak a szükséges engedélyek birtokában lehet tárgyalni - mondta a főpolgármester újságírók előtt csütörtökön. Demszky Gábor szerint mindenekelőtt tudni kell azt, hogy egyáltalán meg lehet-e szerezni ezeket az engedélyeket - a Duna ugyanis nemzetközi hajózási útvonal, így kérdéses, hogy le lehet-e ideiglenesen zárni egy pontonhíddal.</p>

Demszky Gábor elismerte ugyanakkor, hogy a megvalósítás mellett is szólnak érvek, de hangsúlyozta, ez egy meglehetősen költséges vállalkozás lenne. A pontonhíd megvalósításával kapcsolatban az ötletgazdának, azaz Hagyó Miklós főpolgármester-helyettesnek kell elkészítenie az előterjesztést, lehetőség szerint már a Főpolgármesteri Kabinet jövő heti ülésére - tette hozzá.

A pontonhíd ötletével Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes már megkereste a honvédelmi tárcát. A minisztérium szakemberei szerint a megvalósítás több problémát is felvet, hiszen a pontonhidakat ideiglenes katonai átkelésre tervezték, hiányoznak róla a forgalombiztonsági berendezések és a közvilágítás is. Meg kellene oldani a két parton a biztonságos le- és felhajtókat is, de az autóbuszok valószínűleg ezzel együtt sem tudnák használni. A hídon meghibásodó járművek elszállításához pedig 24 órás készenlétre lenne szükség - vélik. A tárca szerint egy ilyen híd üzemeltetéséhez állandó, legalább 480 fős képzett személyzet kell, ami csak a Magyar Honvédségnél adott. A minisztérium a várható összköltségeket minimum napi 20 millió forintra becsüli.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!