Friss hírek

2009.07.06. 18:39

Cáfolja a nagyértékű telek "átjátszásának" vádját a Futureal Csoport

<p>Cáfolja a Futureal Csoport, hogy érvényes szerződés nélkül szerzett volna meg egy nagyértékű XI. kerületi ingatlant. A Kft. közleményben azt írja: a földhivatal a tulajdonjogot a szükséges dokumentumok és az érvényes adásvételi alapján jogszerűen jegyezte be. Valótlannak tartják azt az állítást is, miszerint az értékesítéshez köze volt Futó Péter vállalkozónak, mert ő csak jóval később szerzett tulajdont a telket megvásárló Portfolio Real Estate Hungary Kft.-ben.</p>

Az érvényes adásvételi szerződést 2007. március 20-án kötötte meg a XI. kerületi önkormányzat a Portfolio Real Estate Hungary Kft.-vel, a Vagyongazdálkodási Bizottság döntése alapján. A Futureal Csoport egy évvel később szerzett 50 százalékos tulajdont a cégben, ezért a vállalat elnöke határozottan visszautasítja a sajtóban megjelent összefüggéseket. A cégcsoport közleménye szerint a telek nem stratégiai fontosságú, mert nincs kapcsolata a Kelenföldi pályaudvarral, önmagában pedig építési telekként sem lehet hasznosítani. A Futureal Csoport egyébként nem tud a 600 millió forintos értékbecslésről, és szerintük a telek területe 3591 négyzetméter, melyből az érdemi terület 2124 m2.

A Fidesz hétfőn közölte, hogy érvénytelen szerződés alapján jegyeztetett be tulajdonjogot egy 600 millió forintot érő, 6000 négyzetméteres önkormányzati telekre egy Futó Péter érdekeltségébe tartozó cég. A kerületi önkormányzat egy nappal lecsúszott a fellebbezési határidőről, így csak peres úton szerezheti vissza az ingatlant. A pertől viszont tartanak, így 250 milliós vételárról egyezkednének a Portfólió Kft-vel - állítja az ellenzék. Schneller Domonkos, a Fidesz XI. kerületi elnöke a Független Hírügynökségnek az mondta: egy önkormányzati határozat szerint csak versenyeztetve lehetne eladni a telket, amire korábban már érkezett egy 300 milliós és egy 340 millió forintos ajánlat is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!