Friss hírek

2009.07.11. 20:26

Az útikönyvírónak sem kegyelmezett a BKV - RTL Híradó

<p>A világ egyik legsikeresebb útikönyvének íróját büntették meg a BKV ellenőrei - számolt be az RTL Híradója. Tony Wheeler, a Lonely Planet könyvsorozat egyik írója háromszor is hiába próbált jegyet venni a budapesti kisföldalattin. Blogjában azt írja: annak ellenére büntették meg, hogy biztosan látták, miként küzd a jegyautomatával. A közlekedési vállalat sajnálja, ami történt, ezért megkeresik az írót.</p>

A könyvsorozat egyik vezető írója néhány hete Magyarországon járt és a kisföldalattival szeretett volna a szállodájához utazni. Internetes blogján erről azt írja: először a jegybódéban akart jegyet venni, de zárva volt. Ezután egy automata elnyelte a pénzüket, majd egy megállót utaztak, ahol megint csak küzdeni kellett az automatával. Végül jegy nélkül szállt vissza, ám amikor újra leszállt, az ellenőrök 6 ezer forintra büntették.

"Minden külföldi turistának tudnia kell, hogy ha tömegközlekedést vesz igénybe, akkor azért fizetni kell" - mondta az RTL Híradónak a BKV szóvivője. Kiricsi Karola hozzátette: sok turista nem tudja, hogy Magyarországon 20-30 százalékos a bliccelők aránya, míg külföldön csak 2-3 százalék, épp ezért ilyen szigorú az ellenőrzés. A közlekedési vállalat sajnálja az esetet, és azt mondják, megkeresik az írót, hogy elmagyarázzák neki a magyar rendszert.

A könyv szerzői a tömegközlekedéssel foglalkozó rész végén azt írják, Budapesten nem érdemes jegy nélkül, vagyis feketén utazni, mert különösen a földfalattin szinte biztos, hogy elkapják az embert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!