Friss hírek

2009.07.22. 11:42

Az autópályakezelő felkészült a Magyar Nagydíjra

<p>Az előző évekhez hasonló forgalmi rend változásokra kell számítani idén is a Hungariring környékén. Az Állami Autópályakezelő szerdai közleménye szerint minden szükséges intézkedést meghoztak annak érdekében, hogy a szurkolók fennakadás nélkül érjék el a versenypályát. Egyebek mellett helyi tarifával hívható, angol és magyar nyelvű diszpécserszolgálatot működtetnek majd július 24-e és 26-a között, a Formula 1-es versenysorozat Magyar Nagydíjának idején, és a szokásosnál több munkatársuk lesz az érintett sztrádaszakaszokon.</p>

A Hungaroring környékén idén is az elmúlt évekhez hasonló változásokra kell számítani a Magyar Nagydíj idején. Július 24-e és 26-a között az M3-as autópálya jobb oldalán, az M0-ás autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között a leállósávon külön forgalmi sávot alakítanak ki a VIP-vendégeknek. A többi néző a 19-es kilométernél, egy ideiglenes lehajtón kanyarodhat a versenypályához vezető összekötőútra. A verseny után a Budapest felé tartók a 23-as jelzésű csomópontnál, illetve a Ring pihenőhelyen keresztül hajthatnak fel az M3-as sztrádára.

Az autópályakezelő jelenleg egyetlen helyen dolgozik az érintett szakaszon. Az M0-ás autóút 13 kilométerénél, a Nagytétényi út és a Budapest-Pusztaszabolcs vasútvonal felett átívelő híd szerkezetének javítását végzik, ezt a verseny idején is folytatják. Így továbbra is csak irányonként két szűkített sávot használhatnak az autósok, és legfeljebb hatvan kilométeres óránként sebességgel lehet haladni ezen a részen- áll a közleményben.

A nyári szezonban egyébként is sok e-matrica fogy, és a Magyar Nagydíj hétvégéjén várhatóan a szokásosnál is jóval többen vásárolnak majd ilyet. Az érintett úvonalon lévő értékesítőhelyek forgalma 50 százalékkal növekszik a verseny idején. A közlemény szerint érdemes e-matricát váltani interneten, vagy mobiltelefonon SMS-ben, illetve bankkártyás fizetéssel, telefonhívással, akár elővételben is.

Az aktuális közlekedési információkhoz hozzá lehet jutni az autópályakezelő SMS-információs szolgáltatásán keresztül. Ezen kívül helyi tarifával hívható, angol és magyar nyelvű diszpécserszolgálatot is működtetnek majd. Ezt a 0640405060-as számon lehet elérni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!