Friss hírek

2009.07.13. 15:41

Átvizsgáltatná az oktatási intézményeket Gyulán a Fidesz - a polgármester szerint felesleges

<p>Az oktatási intézmények épületének felülvizsgálatát kezdeményezte a Fidesz Gyulán. Az egyik óvodában a folyosó egyik részén egy darabon leszakadt a vakolat, senki sem sérült meg, de az önkormányzat jobboldali frakciója szeptemberig valamennyi oktatási intézmény állapotát felméretné, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő - erről Görgényi Ernő, a jobboldali frakció vezetője és Balogh Lajos, a Kisgazda Polgári Egyesület helyi elnöke számolt be hétfői gyulai sajtótájékoztatóján. Gyula polgármestere szerint ismerik az érintett épületek állapotát, felesleges azokat újra megvizsgáltatni.</p>

A románvárosi óvoda állapotára hívta fel a figyelmet hétfőn Balogh Lajos. Mint elmondta: éppen az óvodában járt néhány hete, mikor a folyosó egyik szakaszán, ott, ahol a gyerekek is öltözni szoktak, leesett a vakolat a mennyezet egy részéről.

Görgényi Ernő, a Fidesz helyi frakciójának vezetője azt mondta: azonnali lépésekre van szükség, hogy a jövőben a hasonló helyzeteket elkerüljék. Ezért a Fidesz kezdeményezi, hogy a műszaki osztály a város valamennyi oktatási intézményének állapotát mérje fel, és ahol szükséges, javítsák a hibákat.

A város intézményeinek állapota sok kívánnivalót hagy maga után, ezt valamennyi testületi tagnak tudnia kell, mert az első félévben több alkalommal tárgyalt erről a képviselő-testület - így reagált a Fidesz sajtótájékoztatóján elhangzottakra Gyula szocialista polgármestere.

Perjési Klára elmondta: a románvárosi óvodában a kérdéses boltíves vakolat ujjnyi vastagságú, és ebből egy tenyérnyi esett le. Ennek javítása és a hasonló esetek megelőzése a karbantartók dolga.

A polgármester elmondta még: ismételten, levélben hívták fel valamennyi intézmény vezetőjének figyelmét a karbantartási kötelezettségeik elvégzésére. Perjési Klára kiemelte: a szükséges karbantartásokat folyamatosan elvégzik az intézmények, életveszélyről sehol nincs szó.

A város polgármestere szerint nem indokolt, hogy fél éven belül újra felülvizsgálják az oktatási intézmények épületét, hiszen azok állapota ismert, a hivatal és a képviselők is tudnak róla. Gyula önkormányzata két óvoda és egy iskola felújítására nyert jelentős összegeket. Ezeknek az intézményeknek a felújítását hamarosan elkezdik - tette hozzá Perjési Klára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!