Friss hírek

2009.07.21. 15:16

ATLÉTIKA - Bolt ismét a 100 méter világrekordjának megdöntésére készül

<p>A jamaicai Usain Bolt arra készül, hogy a londoni Grand Prix-n ismét megdönti a 100 méteres síkfutás világrekordját. A sprinter - aki a pekingi olimpián 100- és 200 méteren, valamint a 4x100-as váltóval is aranyérmet nyert - azt trervezi, hogy a londoni versenyen végleg lelohasztja legnagyobb riválisának, Tyson Gaynek a lelkesedését.</p>

A 22 éves klasszis kezdi visszanyerni pekingi formáját, amit az is jelez, hogy a hónap elején Lausanne-ban 19.59 másodpercet futott 200-on, pénteken pedig 9.79 másodperc alatt teljesítette a 100 métert Párizsban hideg, esős körülmények között. Bolt lenyűgöző eredményei ellenére Gay úgy gondolja, hogy a berlini világbajnokságon legyőzheti a jamaicait. A fiatal tehetség viszont azt állítja, nem fél senkitől, és ezt a hétvégi londoni versenyen is bebizonyítja.

"Nem fogok félve futni. Nem félek senkitől, és még soha életemben nem hátráltam meg egyetlen kihívás elől sem" - mondta Bolt keddi sajtótájékoztatóján. "A rivalizásálás több szempontból is jó. Engem is felpörget, hogy tudom, van valaki, aki le tud győzni, és a sportnak, valamint a szurkolóknak is jót tesz. Így legalább van miről beszélniük az embereknek" - vélekedett a klasszis.

"Mindenki jól tudja, hogy Asafa Powell és Tyson Gay a legnagyobb ellenfelem, de én mindenkit komolyan veszek. Nagyon sokan jó munkát végeznek ebben a sportágban, úgyhogy koncentráltnak kell maradnom" - magyarázta Bolt.

Bolt szerint jelenleg 85 százalékos állapotban van - mivel még nem épült fel teljesen nyári autóbalesetéből -, ezért nem látja akadályát, hogy megdöntse az általa felállított 9.69 másodperces világrekordot. Londonban azonban még nem tud szemtől szembe versenyezni Gay-jel, aki nem indul 100 méteren, csak 200-on, míg Bolt csak a rövidebb távon méreti meg magát.

"Nem vagyok a legjobb formámban, de továbbra is jó formában vagyok. Sokat kell még dolgoznom a 200 méteren, és London után erre fogok koncentrálni" - folytatta a klasszis. "Mindenesetre a legjobbamat fogom nyújtani. És a barátaim szerint bármikor képes vagyok meglepetést okozni" - utalt Bolt az esetleges rekorddöntésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!