Friss hírek

2009.07.17. 07:16

Áfagondban a cukrászdák - Világgazdaság

Teljes a káosz a hazai cukrászdákban. Szinte lehetetlen megállapítani, hogy a termékekre a júliustól megváltozott áfakulcsok közül melyiket milyen esetben kell alkalmazni - írja a Világgazdaság. A vám-és pénzügyőrség tájékoztatójának besorolása nem egyértelmű, a Pénzügyminisztérium és az APEH állásfoglalásai pedig ellentmondanak egymásnak. A Világgazdaság értesülései szerint a helyzet mostanra sok helyen odáig fajult, hogy a süteményekre két árat is kiírnak a cukrászok. A vám-és pénzügyőrség tájékoztatója például a Rigó Jancsi süteményt a 25 százalékos kategóriába sorolja, de ha a terméket csokis kockaként árusítják, már a kedvezményes, 18 százalékos kulcs alkalmazandó - mondta el a lapnak Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője. A Pénzügyminisztérium állásfoglalása pedig különbséget tesz helyben elfogyasztott és elvitelre értékesített sütemények között. Több cukrászda ezért két árlistát is készített, ami sok felesleges adminisztráció! val jár. Az APEH szerint azonban mindegy, hogy elviszik, vagy a cukrászdában eszik meg a süteményt, ugyanis termékértékesítés történik nem pedig szolgáltatás. A szakmai testület a helyzet tisztázása érdekében csütörtökön levelet küldött a Pénzügyminisztérium illetékes államtitkárának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!