Friss hírek

2009.07.22. 15:18

A krízisalap miatt távozik idő előtt az energiahivatal elnöke?

<p>Nem várja meg mandátuma lejártának végét a Magyar Energia Hivatal (MEH) elnöke, Horváth J. Ferenc két hónappal korábban, szeptember elsején távozik posztjáról - erősítette meg a MEH. Indokolást nem fűztek a döntéshez, így nem kommentálták azt a híresztelést sem, hogy az elnök azért mond le, mert másképpen képzelte az áramszolgáltatók tavalyi túlszámlázásából keletkezett ötmilliárd forint visszafizetésének módját. Bajnai Gordon miniszterelnök elfogadta a lemondást.</p>

Horváth J. Ferenc hatéves elnöki mandátuma október 31-én járt volna le, ehelyett szeptember elsejétől kérte felmentését az energia hivatal éléről. A hivatalban nem indokolták a döntést.

A Miniszterelnöki Hivatal szerdai közleménye szerint Bajnai Gordon elfogadta a nyugdíjba vonuló Horváth J. Ferenc lemondását.

Híresztelések szerint a kormány krízisalapja miatt határozott így Horváth J. Ferenc. A MEH korábbi elképzelése az volt, hogy az áramszolgáltatóknál tavaly a rosszul kiszámolt árrés következtében keletkezett ötmilliárd forintból 3 milliárdot közvetlenül a fogyasztók kaptak volna vissza, átlagosan néhány száz forintot. Ezt írta végül felül a MEH, a kormány döntése nyomán a krízisalap létrehozásával.

A kormányfő arra kérte a közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztert, hogy mielőbb gondoskodjon a Magyar Energia Hivatal megüresedő elnöki posztjának betöltéséhez szükséges pályázat kiírásáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!