Friss hírek

2009.07.01. 17:42

A Hospinvest elnöke nem zárja ki, hogy tovább üzemeltethetik a gyöngyösi és a hatvani kórházat

<p>A Hospinvest elnöke szerdán nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy tovább üzemeltethetik a gyöngyösi és a hatvani kórházat. Kollányi Gábor ezt azután mondta a Független Hírügynökségnek, hogy kedden a hatvani önkormányzat után a gyöngyösi is felbontotta a céggel kötött szerződését a kórház működtetésére. Az elnök kijelentette, 90 napra kaptak moratóriumot, azután, hogy csődvédelmet kértek. Ennek határideje augusztus 13-án jár le, addig megoldást kínálnak az általuk üzemeltetett kórházak tulajdonosainak, az önkormányzatoknak.</p>

Kollányi Gábor elmondta: a gyöngyösi önkormányzat keddi döntése nyitva hagyja a lehetőséget, hogy akár a Hospinvest folytathassa a kórház üzemeltetését. Az elnök szerint két forgatókönyv létezik: az egyik a Hospinvesté, amely a moratórium lejártáig megoldást ígér az önkormányzatoknak a finanszírozási problémákra. A másik az önkormányzatoké, amelyek fel akarnak készülni arra a helyzetre, ha a Hospinvest megoldása nem lenne megfelelő számukra.

A Hospinvest elnöke szerint ezzel is magyarázható, hogy a gyöngyösi és hatvani önkormányzat felbontotta a szerződést, és lehet, hogy az egri kórház tulajdonosa, a heves megyei közgyűlés is így tesz majd. Elképzelhető azonban az is, hogy a cég megoldási javaslatát látva az önkormányzatok további bizalmat szavaznak a Hospinvestnek.

A Hospinvest azután kért csődvédelmet a Fővárosi Bíróságtól, hogy számlakezelő bankja, a CIB Bank áprilisban az OEP által átutalt összeget teljes egészében az általa lejárttá tett hitel törlesztésére fordította.

A hatvani önkormányzat május végén döntött arról, hogy felbontja a szerződését a Hospinvest Zrt-vel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!