Friss hírek

2009.07.17. 21:11

A Hegyalja Fesztivál is "zöld" lett

<p>A Hegyalja Fesztivál is teljesítette a környezetvédelmi kritériumokat, így a rendezvény szervezői átvehették Szabó Imre minisztertől a Zöld Fesztivál címet pénteken. Ezt bármelyik magyar rendezvény elnyerheti, ha teljesít egy meghatározott követelményrendszert. A kritériumok betartását civil szervezetek szakembereiből álló csoport szúrópróbaszerűen ellenőrzi a fesztivál ideje alatt.</p>

A Hegyalja Fesztivál a szelektív hulladékgyűjtés mellett a közösségi és a kerékpáros közlekedést népszerűsíti, például őrzött kerékpármegőrzőt üzemeltet, a látogatók közlekedését pedig vasúti kedvezmények segítik. A szervezők nagy súlyt fektetnek a zöld szemléletformálásra is, például a klímaváltozás, az energiatakarékosság, a fenntartható társadalom, a természetvédelem, a civil összefogás terén - áll a környezetvédelmi tárca pénteki közleményében. A hazai fesztiválok közül egyébként elsőként a Hegyalján használnak lebomló poharakat, és ebben az évben először a tokaji fesztivál minden berendezése "tiszta" árammal működik.

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter a tárca "Egy mozdulat" road-show-ját is bemutatta a Hegyalja Fesztiválon. A szemléletformáló program célja, hogy felhívja a figyelmet: az áram-, hulladék és víztakarékos életmóddal nem csak a környezet védhető, de a kiadások is csökkenthetők. A program gyakorlati tippekkel segít, hasznos takarékossági ötleteket adva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!