Friss hírek

2009.07.22. 13:47

A Fidesz levélben kérte Morvai Krisztinát, ne nehezítse a párt európai munkáját vállalhatatlan megnyilvánulásokkal

<p>A Fidesz levélben szólította fel Morvai Krsiztinát, a Jobbik EP-képviselőjét, hogy "vállalhatatlan megnyilvánulásokkal" ne nehezítse a Fidesz Európai Parlamentben végzett munkáját. A levél, amelyet az ellenzéki párt szerdán hozott nyilvánosságra, Morvai Krisztinának arra a múlt heti kijelentésre utal, amely szerint a magyar forradalom 50. évfordulóján, 2006-ban történt rendőri túlkapás feltárásában az "európai képviselők nem csinálnak semmit".</p>

"Az Európai Néppárt magyar képviselői csaknem három esztendeje folytatják harcukat a baloldali magyar képviselők és hazai kollégáik, valamint a magyar sajtó egy jelentős részének folyamatos hazaárulózása közepette azért, hogy a polgári szabadságjogok durva sérelme európai nyilvánosságot nyerjen, és a jogsérelmeket orvosolják" - áll a Fidesz levelében. Megemlítik, hogy bár munkájukat nem mindig koronázta siker, nem tudják elfogadni, hogy bárki megkérdőjelezze elkötelezettségüket.

A Fidesz a levélben emlékezteti a Jobbik képviselőjét, hogy az új Európai Parlamentben csökkent a szocialisták szerepe, így ellenállásuk is kisebb, tehát nagyobb esély van a fenti ügyben sikert elérni. Már csak azért is, mert a Fidesz az új törvényhozásban a korábbinál több és magasabb tisztséget tölt be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!