Friss hírek

2009.06.17. 09:11

Vihar Zalában - még dolgoznak a kárelhárításon

<p>Még mindig a kedd esti vihar okozta károk elhárításán dolgoznak a tűzoltók Zala megyében. Eddig 74 helyre riasztották őket, a szél, a jégeső és a felhőszakadás elsősorban Nagykanizsa és Lenti környékén pusztított. A megye déli, délnyugati részére kétszer is lecsapott vihar kedden.</p>

Először fél hat körül gyülekeztek sötét felhők, majd óriási szél és eső kíséretében jégverés kezdődött. Cseresznye nagyságú jégdarabok hullottak, perceken keresztül. Nagykanizsán a csatornahálózat képtelen volt elvezetni az egyszerre lezúdult nagy mennyiségű csapadékot, az utcákon hömpölygött a víz és több épületbe is betört.

Sormás közelében a 7-es útra dőlt egy villanyoszlop, az utat egy időre lezárták. Bázakerettye környékén szintén villanyoszlopok dőltek ki, emiatt áramszünet volt. Néhány település 1-1 utcájában még mindig lehetnek áramkimaradások. Több településen lakóházak tetőszerkezeteit bontotta meg a szél, az utakat sár árasztotta el, fák dőltek ki. A jégverés ablakokat tört ki, autókat rongált meg, veteményes kerteket tett tönkre, és a szántóföldeken is kárt okozott - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Az első vihar után körülbelül két órával újabb csapott le a térségre. A második felhőszakadást is erős szél kísérte. A tűzoltók azóta megállás nélkül dolgoznak Zala megyében, Nagykanizsa környékén jelenleg veszélyes fákat vágnak ki. Eddig 74 helyre riasztották őket, de további bejelentések is várhatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!