Friss hírek

2009.06.22. 19:42

VIHAR - Még egyetlen szabolcsi településen sem végeztek a kárfelmérésekkel

<p>Még egyetlen településen sem végeztek a június eleji szabolcsi viharkárok felmérésével, a munkák felénél járnak a szakemberek. Az önkormányzatoknak június 30-ig kell az Önkormányzati Minisztériumhoz eljuttatni az adatokat, ezután kaphatják meg a pénzt a kárenyhítésre - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kerekes Edit, az Észak-alföldi Regionális Államigazgatási Hivatal vezetője hétfőn.</p>

Azoknak a háztulajdonosoknak, akiknek nem volt biztosításuk, ezután kötni kell, különben nem kaphatnak kárenyhítést. Azt is csak a ház lakhatóvá tételére lehet kérni, vagyis redőnykárokra nem fizet az állam.

A viharban megrongált házak biztosítással nem rendelkező tulajdonosai a számlával igazolt káruk 60 százalékát kaphatják meg. A biztosítottak pedig az önrészük 80 százalékára tarthatnak igényt. A támogatás elosztásának pontos feltételeiről rászorultsági elven az önkormányzatoknak kell dönteniük - tette hozzá Kerekes Edit.

A kárfelmérési munkálatokban 15 építésügyi hatóság és az Észak-alföldi Regionális Államigazgatási Hivatal munkatársai vesznek részt. Azt ígérik, végeznek a megszabott határidőre. Így július elején már megérkezhet a kárenyhítésre szánt pénz az önkormányzatok számlájára.

Az eddigi adatok szerint 40 település több mint 8000 épületében okozott kisebb-nagyobb károkat a június 7-i szabolcsi vihar és jégeső.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!