Friss hírek

2009.06.29. 15:25

Városőrség indul Ózdon

<p>Városőrséget indítanak Ózdon. A tervek szerint július 1-től, év végéig tizenhatan járőröznek majd a városban. Az önkormányzat 3,5 millió forintot különített el erre a célra. A városőrök feladata elsősorban a bűncselekmények megelelőzése lesz, amiért fizetést is kapnak. Kizárólag munkanélküliek jelentkezhetnek; feltétel, hogy a jelentkező úgynevevezett rendelkezésre állási támogatásban részesüljön.</p>

A városi rendőrség javasolta az önkormányzatnak a városőrség alapítását, mivel külföldön és más magyarországi nagyvárosokban eredményesen működnek ezek a szervezetek - mondta a Független Hírügynökségnek Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője. A települést körzetekre osztják, és két műszakban, délelőtt és délután járőröznek majd a városőrök. Egyenruhájuk lesz, hogy megkülönböztessék őket a civilektől, ezen kívül azonban más felszerelést nem kapnak. Legfőbb feladatuk az lesz, hogy megakadályozzák a bűncselekményeket, és bármit észlelnek, értesítsék a rendőrséget.

Három és félmillió forintot különített el az önkormányzat erre a célra - mondta el a Független Hírügynökségnek Bárdos Balázs alpolgármester. Két nyugalmazott rendőr fogja vezetni a csoportot; tizenhatan járőröznek majd. A kiválasztás jelenleg is folyik. Feltétel, hogy munnélküli legyen és rendelkezésre állási támogatásban részesüljön a jelentkező. Előnyt jelent, ha valaki elvégezte az őrző-védő tanfolyamot, érettségije van, vagy polgárőrként már dolgozott.

A tervek szerint július 1-én indul a városőrség, folyamatosan töltik fel a létszámot. Egyenlőre év végéig biztosítottak a működés feltételei. Ha eredményes lesz a testület, akkor 2010-ben is támogatja az önkormányzat. A közbiztonságért felelős alpolgármester azt is elmondta, hogy nemcsak az utcán lehet majd találkozni a városőrökkel. Szerződést kötnek a helyi VOLÁN társasággal és azokon a járatokon, ahol többször is volt már probléma az utasokkal, a városőrök ellenőrzik majd a fel- és leszállást, illetve útközben is vigyázznak a rendre a buszon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!