Friss hírek

2009.06.04. 11:14

"Üvegbarát" flash mob a Millenárison

<p>"Üvegbarát" flash mob akciót szerveznek Környezetvédelmi Világnap alkalmából Budapesten a Millenáris Parkban csütörtökön. Az akció lényege, hogy a résztvevők pontban 16 órakor egy percig zajt csapnak az általuk vitt üvegpalackkal, majd szelektív gyűjtőkbe dobják azokat. Ezzel az üveg szelektív gyűjtésének fontosságára akarják felhívni a figyelmet.</p>

A szervezők a résztvevőktől azt kérik, hogy mindenki hozzon magával egy üveget a Csodák Palotája melletti füves területre, majd pontban 16 órakor csapjanak a palackokkal valamilyen zajt. Egy perc letelte után pedig szelektív gyűjtőkbe kell majd dobni az üvegeket, és elhagyni a helyszínt - mondta a Független Hírügynökségnek Pribelszky Edina, az Öko-Pannon Nonprofit Kft. kommunikációs csoportvezetője. Az üveg szelektív gyűjtésének fontosságára szeretnék ezzel felhívni a figyelmet, hiszen ez az egyik leginkább környezetbarát és legtöbbször újrahasznosítható anyag - tette hozzá.

Pribelszky Edina arról is beszélt, hogy június 5-én, a Környezetvédelmi Világnapon az Öko-Pannon tíz városban hulladékcsere akciót szervez. Ennek lényege, hogy azok, akik a kijelölt hulladékgyűjtőszigethez hasznosítható anyagot - tehát üveget, papírt, műanyagot vagy fémet - visznek, jelképes csereajándékot kapnak. Például újrahasznosított papírból készült jegyzetfüzetet vagy tollat.

A résztvevő városok és helyszínek listáját a www.okopannon.hu internetes oldalon lehet megtalálni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!