Friss hírek

2009.06.21. 17:16

Utoljára lehet mezőgazdasági géptámogatásra pályázni, 2013-ig nem lesz erre forrás

<p>Július 15-ig lehet pályázni géptámogatásra a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál. Soproni Horváth Lajos sajtófőnök a Független Hírügynökségnek vasárnap elmondta: bár ilyen jellegű támogatás nem volt az elmúlt másfél évben, mégsincs egyelőre roham a néhány napja megnyílt forrásért. Az agrárgazdálkodók egyébként összesen 30 milliárd forintra pályázhatnak ebben a körben, amiből 80-100 milliárd forint értékű beruházás valósítható meg.</p>

Növénytermesztéshez és állattenyésztéshez szükséges gépekre pályázhatnak a gazdálkodók, géptípustól függően legalább 50 százalékos önrészt kell állniuk. Soproni Horváth Lajos elmondta: a pályázatokat pontszám alapján rangsorolják és az alapján osztják el a pénzt. Támogatott gépbeszerzésre egyébként 2013-ig már biztosan nem lesz lehetőség, ezért célszerű most megragadni az alkalmat - tette hozzá a sajtófőnök.

Előzetes becslések szerint a július közepi határidőig 1500-2000 kérelem érkezhet. Ezeket postai úton, egy erre a célra kiadott formanyomtatványon kell beküldeni a megyei kirendeltséghez. A pályázatban csak regisztrált gazdálkodók vehetnek részt. A sajtófőnök elmondta azt is: a leggyakoribb hiba, hogy elfelejtik feltüntetni a regisztrációs számot, pedig anélkül érvénytelen a kérelem. További információ a www.mvh.gov.hu oldalon található a géptámogatásról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!