Friss hírek

2009.06.10. 20:28

Újra kiírják a pályázatot a taszári reptér hasznosítására

<p>Új pályázatot írnak ki a taszári repülőtér hasznosítására - erről döntött a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács szerdai ülésén. Három pályázat érkezett ugyanis, ebből azonban kettő nem felelt meg a szigorú formai követelményeknek, a harmadik pedig csak részlegesen teljesítette a fejlesztéssel kapcsolatos elvárásokat.</p>

Három pályázat érkezett a taszári reptér hasznosítására kiírt pályázatra: két külföldi és egy magyar. Két pályázó azonban nem felelt meg a szigorú formai követelményeknek, pedig fejlesztési elképzeléseik színvonalasak voltak és jó szakmai referenciákkal rendelkeztek - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Kolber István, a taszári reptérfejlesztés miniszterelnöki megbízottja. A harmadik pályázó határozott fejlesztési elképzeléseket vázolt fel, azonban csupán részlegesen teljesítette a vételárral és a fejlesztéssel kapcsolatos elvárásokat.

A tanács ezért eredménytelenné nyilvánította a pályázatot.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács így a pályázat újabb meghirdetéséről döntött. Ezt indokolta azt is, hogy az elmúlt időszakban több befektető csoport is fenntartotta érdeklődését a reptér iránt. Kolber István közleménye leszögezi, hogy továbbra is a vételár és a régió szempontjából leginkább kedvező fejlesztési elképzelések lesznek döntőek a pályázat eredményét illetően.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács már korábban döntött a taszári repülőtér egy különálló - 32 hektáros - területének értékesítéséről. Az adásvételi szerződés megkötését követően rövidesen megindulhatnak a beruházás előkészítésének munkálatai. A tervek szerint egy kutató-fejlesztő és kisszériás buszgyártó üzem épül majd fel 4,3 milliárd forintos értékben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!