Friss hírek

2009.06.29. 12:45

Tüttő Kata emlékei keveredtek a Zuschlag-perben

<p>Tüttő Kata szocialista politikust hallgatta meg hétfőn tanúként a Zuschlag-perben a bíróság. Zuschlag Jánost különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A szocialista politikus, aki 2000 és 2004 között a FIBISZ alelnöke volt azt mondta: már nem emlékszik 6-10 évvel ezelőtti történtekre, így arra sem, hogy a vádban szereplő egyesülettől miért érkezett személyes bankszámlájára 150 ezer forint.</p>

A szocialista politikus a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon azt mondta, hogy emlékei keverednek. Abban biztos volt, hogy a fiatal baloldal finanszírozási kérdéseivel soha nem foglalkozott. Pályázatokat nem írt önállóan, pályázatírásért nem kapott pénzt Zuschlag Jánostól. Nem hallott arról, amit korábban több tanú is állított már a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon, hogy a FIBISZ elnökségében heves viták lettek volna azért, hogy szabálytalan, törvénytelen módon történne a finanszírozás.

Szóba került ugyanakkor, hogy egy alkalommal az egyik egyesület - amelynek fiktív programjairól szóló, nyertes pályázatok révén juttatott pénzt Zuschlag János a fiatal baloldalnak - 150 ezer forintot utalt át Tüttő Kata privát bankszámlájára. Erre már nem emlékezett a politikus. Ugyanakkor nem vitatta a tényt és úgy vélte, hogy biztosan egy ifjúsági program megrendezéséhez érkezett az összeg, amit végül szabályosan használtak fel.

Tüttő Kata 2002 től a FIBISZ (Fiatal Baloldal-Ifjú Szocialisták) alelnöke volt. 2003 óta az MSZP Budapesti Elnökségének, jelenleg a fővárosi közgyűlés tagja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!