Friss hírek

2009.06.19. 18:17

Több mint 55 milliárd forint jut infrastrukturális fejlesztésre a felsőoktatásban

<p>Összesen 55,5 milliárd forint értékű infrastrukturális fejlesztés kivitelezése kezdődhet meg hamarosan az ország 13 felsőoktatási intézményében. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként megvalósuló beruházások részleteiről Molnár Csaba, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter tartott pénteken sajtótájékoztatót Dunaújvárosban.</p>

Az egyetemek és főiskolák infrastrukturális fejlesztését célzó, kétfordulós európai uniós pályázatról tavaly április közepén döntött először a kormány. Akkor a győri Széchenyi István Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, az egri Eszterházy Károly Főiskola, a Dunaújvárosi Főiskola, valamint a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola számára ítéltek meg összesen 29 milliárd forintnyi támogatást. Az akkori kormánydöntés értelmében a projektek részletes kidolgozása kezdődhetett meg, nyertesnek most nyilvánították őket - derül ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pénteki közleményéből.

Második körben a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, a Pannon Egyetem, a Kaposvári Egyetem, a Kecskeméti Főiskola, és a Budapesti Gazdasági Főiskola kaphat támogatást, összesen 26,5 milliárd forintot.

A 2004-2006 közötti időszakra szóló, első Nemzeti Fejlesztési Terv keretében 19 intézmény nyert 13,7 milliárd forintos támogatást a korszerű képzési körülmények megteremtésére. Ennek köszönhetően az intézmények több mint 60 ezer négyzetméternyi területet újítottak fel, amely csaknem 110 ezer hallgató oktatási és kutatási körülményeit javította. Így az uniós források segítségével 2004-2008 között összesen csaknem 70 milliárd forint állt rendelkezésre a felsőoktatási intézmények infrastruktúrájának javítására - közölte az NFÜ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!