Friss hírek

2009.06.09. 10:39

SPORT - Sportesemények maradnak el Ausztráliában a sertésinfluenza miatt

<p>Az Ausztráliában kitört sertésinfluenza járvány miatt törölték a mostanra tervezett országos úszó bajnokságot, valamint az első osztályú rögbi liga mérkőzései is veszélybe kerültek.</p>

Az országban eddig 1211 fertőzöttet regisztráltak, a leginkább fertőzött városnak Melbourne számít, ezért az Ausztrál Úszó Szövetség úgy határozott, hogy nem tartja meg a júniusi, országos bajnokságot, amit ebbe a városba terveztek.

"Az Ausztrál Úszó Szövetségnek garantálnia kell a sportolói biztonságát, de emellett a legjobb felkészülést is biztosítani kell számukra a római világbajnokságra" - jelentette ki a szövetség igazgatója, Kevin Neil. "Sajnálatos, hogy így kellett határoznunk, de az információk birtokában nem tehettünk mást" - tette hozzá a szakember.

Eközben a rögbi liga küzdelmei is veszélybe kerültek, miután a Queensland támadójánál, Ben Hannantnál sertésinfluenzát diagnosztizáltak a múlt heti meccsüket követően, amelyet Melbourne-ben játszottak.

Hannant hat csapattársát karanténba zárták, kedden pedig a Wests Tigers csapatkapitányát, Robbie Farah-t is elkülönítették elővigyázatosságból. A Nemzeti Rögbi Liga vezetője, David Gallop nem zárta ki, hogy törlik vagy elhalasztják a mérkőzéseket, ha a helyzet tovább romlik. "Súlyos a helyzet, de ahogy már korábban is mondtam: a közegészségügyi hatóságok tanácsaira támaszkodva fogunk dönteni" - jelentette ki az elöljáró.

A sertésinfluenza nagyon gyorsan terjed Ausztráliában. A vírus azután szabadult el, hogy több fertőzött utasnak megengedték, hogy leszáljanak egy hajóról Sydney kikötőjében.

A WHO hétfői adatai szerint eddig 73 országban több, mint 25 ezer esetet regisztráltak, és eddig 139 halottja van a járványnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!