Friss hírek

2009.06.29. 18:25

Shakespeare fesztivál ötödjére Gyulán

<p>Jazz koncerttel kezdődik hétfőn az ötödik Shakespeare Fesztivál a Békés megyei Gyulán, a hagyományos nyári várszínházi programok között. Shakespeare és a jazz címmel Harcsa Veronika Quartet ad koncertet, de nem ez lesz az egyetlen különlegessége a nemzetközi Shakespeare fesztiválnak. Bemutatják majd a világ legismertebb rendezőjének, Peter Brooknak legújabb előadását, amelyet Shakespeare szonettjeiből készített Love is my sin - Szerelem a bűnöm címmel, a párizsi Théátre des Bouffes du Nord előadásában.</p>

Vendég lesz az Európa-rendeződíjas litván Oskaras Korsunovas többszörös fesztiváldíjas előadása a Rómeó és Júlia, látható lesz egy örmény Macbeth Jerevánból, és fellép egy koncerten a világ egyik legnevesebb szopránénekesnője, Emma Kirkby és a London Baroque együttes Nagy-Britanniából. Bemutatják az évad legjobb lengyel Shakespeare-előadását a Makrancos hölgyet a gdanski Wybrzeze Theatre előadásában, a London Metropolitan University színtársulata pedig mesterkurzust tart.

A július másodikáig tartó Shekaspeare fesztiválon egy helyi étteremben még korabeli angol ételeket is megkóstolhatnak a színházlátogatók, de a színházi előadások mellett lesz film, zene, tánc, kiállítás, és szakmai konferencia is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!