Friss hírek

2009.06.11. 12:41

SAKK - Anand biztosan játszik majd a magyar bajnokságban

<p>Biztosan asztalhoz ül a magyar bajnokság következő idényében Viswanathan Anand, indiai sakkvilágbajnok - erről írt alá szerződést csütörtök délelőtt Budapesten az indiai nagymester és Nádasi Tamás, az Aquaprofit Nagykanizsa sakk-klub elnöke.</p>

Anand már régóta együttműködik a magyar klubbal, a sűrű program miatt azonban eddig nem sikerült összeegyeztetnie a magyar bajnokságot a többi versennyel. Így nem játszott mérkőzést, a csapat azonban, amelynek tagja többek között Polgár Judit és Portisch Lajos is könnyedén nyerte meg a bajnokságot.

Anand elmondta: Mainz, Korzika és Moszkva után játszik majd a magyar bajnokságban, amelyben egy meccset biztosan, de akár három partit is vívhat. Nádasi Tamás a sajtótájékoztatón elmondta: a csapat legerősebb összeállításában Anand szerepel az első táblán, Alexei Shirov a másodikon, Polgár Judit pedig a harmadikon. A klub elnökének céljai között szerepel egyébként mindhárom Polgár testvér leigazolása is, illetve egy Linareshez hasonló szuperverseny megrendezése.

Portisch Lajos sakk-nagymester a Független Hírügynökségnek elmondta: ma Magyarország elismert a sakkvilágban, a legutóbbi vébén nyolcadikok lettek. A Nemzet Sportolója elárulta: felmerült, hogy nemsokára ő veszi át a válogatott szövetségi kapitányi posztját és akkor még jobb teljesítményre lehetnek majd képesek az ország legjobb sakkozói.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!