Friss hírek

2009.06.10. 15:46

Robbanás és tűz a dorogi hulladékégetőben - nincs légszennyezés

<p>Nem mutattak ki semmilyen légszennyeződést a Dorogi Hulladékégető saját berendezései és a városi emissziós mérőállomás sem a délelőtti robbanás után - közölte a Független Hírügynökséggel közleményében az üzem. Az égetőműben délelőtt volt robbanás és kisebb tűz, ezt az üzem szakemberei fékezték meg.</p>

A Dorogi Égetőműben délelőtt negyed tízkor kisebb robbanás történt és tűz keletkezett az üzem bunkerében. Az égetőmű belső biztonsági csoportja körülbelül negyedóra alatt eloltotta a tüzet, még a tűzoltóautó megérkezése előtt. Senki sem sérült meg és a levegőbe sem került jelentős mennyiségű füst. Az üzem szerda délutáni közleménye szerint sem a Dorogi Hulladékégető saját berendezései, sem a városi emissziós mérőállomás nem mutatott ki semmilyen légszennyeződést.

A korábbi közlemény leszögezi, hogy az égetőmű szakemberei speciális képzést kapnak és felkészültek az ilyen esetek kezelésére. A robbanás okának kivizsgálását már megkezdték.

Korábban az Esztergomi Tűzoltóparancsnokság vezetője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy az üzemben egy úgynevezett technológiai robbanás történt szerdán délelőtt. A robbanás után tűz keletkezett, ezt az üzem tűzoltói oltották el, a hivatásos tűzoltók már csak a visszahűtésben segítettek. A parancsnok hozzátette, hogy az ügyben vizsgálatot indít az Esztergomi Tűzoltóparancsnokság, mert a dorogi üzem illetékesei nem riasztották időben a hivatásos tűzoltókat, a civilek hamarabb telefonáltak. Az üzem vezetése szerinte a hibát az idő rövidségével magyarázta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!