Friss hírek

2009.06.11. 14:22

Otthonvédők: nincs eredménye a szociális tárcával folytatott tanácskozásnak

<p>Eredménytelenül zárult az Otthonvédők és a szociálpolitikai államtitkár tanácskozása, ezért a szerveződés megismétli azt a kérését, hogy találkozhasson a miniszterelnökkel - mondta el a Független Hírügynökségnek Simó Endre, az Otthonvédők egyik tagja a csütörtöki megbeszélést követően. A szakember úgy látja: nem veszik komolyan a kilakoltatottak helyzetét és továbbra sem tudják biztosítani a lakhatásukat.</p>

Az Otthonvédők a többi között a kilakoltatások és az elárverezések azonnali leállítását, és állami kezességvállalást kérték a kormánytól, hogy senkinek ne kelljen elhagynia otthonát, ha nem tudja fizetni a megemelkedett törlesztőrészletet vagy közüzemi számlát. Simó Endre elmondta: a kérésük továbbra is süket fülekre talált. Az Otthonvédők tagja szerint Kovárik Erzsébet szociálpolitikai államtitkár azt ígérte, hogy szociális szállókon próbálják elhelyezni a kilakoltatottakat, de a tanácskozáson kiderült: ehhez nincs férőhely. Simó Endre hozzátette: kétségessé vált, hogy komolyan vehetik-e a kormány szándékát és hogy igénylik-e a szakértők segítségét a kérdés rendezésében.

Simó Endre azt mondta: az államtitkár már a találkozó elején leszögezte, hogy csak a minisztérium hatáskörébe tartozó kérdésekre válaszol, holott ez egy átfogó politikai kérdés. Az Otthonvédők éppen ezért újra azt kérik: fogadja őket Bajnai Gordon miniszterelnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!