Friss hírek

2009.06.05. 10:09

Nulla Hulladék a győri vásáron

<p>Pénteken a Győri Általános Vásáron mutatja be a Reflex Környezetvédő Egyesület a Hulladék Munkaszövetség Nulla Hulladék Programját. A környezetvédők a vásáron felállított standon népszerűsítik azt a 10 pontot, melyek betartásával csökkenthető a háztartásban keletkező hulladék mennyisége.</p>

Vigyél magaddal bevásárlólistát, vászontáskát, kosarat! Taposd laposra és gyűjtsd szelektíven! Komposztálj! - többek között ilyen tanácsok szerepelnek a Hulladék Munkaszövetség (HuMuSz) Nulla Hulladék Programjában, melynek célja, hogy csökkenjen a hazai hulladéktermelés. A HuMuSz országszerte 36 fesztiválon jelenik meg információs standjával, ahol a látogatók számára gyakorlatias tanácsokkal, kiadványokkal szolgál azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet otthonunkat, életmódunkat és szemléletünket zöldíteni. A roadshow a Mediawave fesztiválon történt debütálása után most ismét Győrbe érkezett. A Győri Általános Vásáron a HuMuSz tagszervezete, a Reflex Egyesület mutatja be a 10 lépéses programot pénteken.

A győri vásáron felállított standon a HuMuSz hasznos tanácsokkal szolgál a hulladékcsökkentés lehetőségeivel kapcsolatban. Az érdeklődők részletesen megismerhetik a 10 lépéses hulladékmegelőzési programot, amelyet a szervezet egyszerűen megvalósítható, ám a környezet védelme szempontjából jelentős "apróságokból" állított össze.

A standon ugyancsak nevezni lehet a HuMuSz KukaDiéta zöld háztartás versenyre is. A verseny célja, hogy a résztvevők a nyár végére sikeresen átalakítsák otthonukat és gondolkodásukat oly módon, hogy az a környezetre jótékony hatással legyen. A sikerrel teljesítőket környezetbarát nyereményekkel (falusi turizmus utalvány, kerékpár, ágaprító komposztáláshoz, zöld háztartás tanácsadás, energia tanácsadás, biocsomag biotermelőktől, színházbérlet, fair trade csomag stb.) jutalmazza a Hulladék Munkaszövetség. A HuMuSz standján nemcsak nevezni lehet, hanem a látogatók a kiállított képek és tájékoztató füzetek segítségével már előre ötleteket is kapnak a háztartás "zöldítéséhez".

A Nulla Hulladék Program következő állomása a Pápai Nemzetközi Játékfesztiválon lesz június 13-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!