Friss hírek

2009.06.02. 20:37

Nő a munkaidő a Grundfosban, de nem garantálják a dolgozók megtartását

<p>A 32 órás munkahétről 36 órásra állnak át a Grundfosnál keddtől. Augusztus végéig hat nap esik csak ki a dolgozóknak a teljes munkahétből. Szeptemberben visszaállítják a teljes munkahetet, de még nem lehet tudni, hogy minden munkatársat megtartanak-e.</p>

A Tatabányán és Székesfehérváron szivattyúkat illetve motorokat gyártó dán cég májusban állt át a 32 órás munkahétre. Ez alatt a dolgozók fizetése 80 százalékra csökkent.

A Grundfos a közelmúltban 183 millió forintos támogatást kapott az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól 1500 dolgozó bértámogatásra. A pénz a kiesett kereset 80 százalékát visszajuttatja a dolgozóknak.

A válság hatására 20 százalékkal csökkentek a megrendelések. A társaságnál október közepétől már nem vettek fel új alkalmazottat, és nem hosszabbították meg a lejárt szerződéseket sem, így a körülbelül kétezres létszám mára 1860-ra csökkent - mondta a Független Hírügynökségnek Török László ügyvezető igazgató. Visszaállnak szeptembertől a teljes munkahétre, de a jelenlegi létszám megtartását nem tudják garantálni - tette hozzá.

A Grundfosnak Tatabányán 1442, Székesfehérváron 396, Biatorbágyon 22 dolgozója van. 2000-ben épült két szivattyúgyár Tatabányán, majd 2007-ben egy Székesfehérváron. A csoport regionális kereskedelmi leányvállalata, a törökbálinti Grundfos Hungária Kft. a magyar mellett a szlovák, a román, az ukrán piacot, valamint a volt jugoszláv piacokat látja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!