Friss hírek

2009.06.09. 15:32

Nézőpont Intézet: Bajnai és Morvai fej-fej mellett

<p>Ha Magyarországon közvetlenül választanák a miniszterelnököt, minden bizonnyal Orbán Viktor lenne a győztes - ez derül ki a Nézőpont Intézet EP-választás után készült kutatásából. Bajnai Gordon jelenlegi miniszterelnököt 8 százalék választaná, ugyanannyian, mint Morvai Krisztinát, a Jobbik EP-listavezetőjét.</p>

A felmérés során a megkérdezettek 38 százaléka válaszolta, hogy ha dönthetne arról, ki legyen a miniszterelnök, akkor Orbán Viktort választaná. A Fidesz elnökét elutasítók táborában nem a jelenlegi miniszterelnök a legkedveltebb jelölt, hanem Bokros Lajos. Az egykori pénzügyminisztert a válaszolók 18 százaléka bízná meg az ország irányításával. Az MSZP által támogatott Bajnai Gordont csak 8 százalék választaná, a jelenlegi kormányfőt ugyanannyian szeretnék miniszterelnöknek, mint Morvai Krisztinát, a Jobbik EP-listavezetőjét.

A kormányfő alacsony támogatottsága ellenére csak a megkérdezettek 8 százaléka gondolja azt, hogy Bajnai Gordon távozni fog hivatalából, bár 57 százalékuk ezt szeretné. A Nézőpont Intézet szerint a társadalmi igény és a politikai realitás közti különbség valószínűleg feszültséget okoz a választókban, ez is magyarázata lehet a Jobbik vasárnapi eredményeinek.

A felmérés június 8-án, hétfőn készült, országos, reprezentatív mintán, 500 ember telefonos megkérdezésével - tájékoztatott kedden a Nézőpont Intézet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!