Friss hírek

2009.06.10. 18:15

Nem tartja fontos ügynek az ügyészség a brutális állatkínzást?

<p>A Baranya Megyei Főügyészség a vádemelés elhalasztásáról döntött az év elején nyilvánosságra került brutális pécsi állatkínzás ügyében. Az ügyben Bárándy Gergely szocialista országgyűlési képviselő kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez. A képviselő szerint ugyanis a döntés vélhetően azt jelenti, hogy az ügy nem olyan súlyú, amiben gyorsan dönteni kellene. A kérdések lényege, hogy kiderüljön, hogy egyedi, hibás döntésről van-e szó, vagy ez az ügyészségi gyakorlat.</p>

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, brutális állatkínzás történt Pécsett, ami 2009 elején került nyilvánosságra. Az állatkínzó fiatalok videóval rögzítették, ahogy három kismacskán megmutatják az ölési technikákat. A fiúk a felvételeken kötélre akasztják a macskákat, késsel a szemüket kiszúrják, nyakukat metszik, vascsővel verik, egyéb módszerekkel kínozzák őket. A fiatalokat elfogták a rendőrök, állatkínzással gyanúsítják őket. Tettükre nem tudtak magyarázatot adni a fiatalok.

Bárándy Gergely szocialista képviselő a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a megyei ügyészég elhalasztotta a vádemelést. Ez vélhetően azt jelenti, hogy nem tartják olyan súlyúnak az ügyet, hogy vádat kelljen emelni benne. Ha ez igaz, akkor ez a döntés elfogadhatatlan és kíváncsi arra, hogy milyen brutalitás kell ahhoz, hogy az ügyészség komolyabban elbíráljon egy-egy ilyen esetet - mondta a képviselő.

Bárándy Gergely elmondta, hogy írásban fordult kérdéseivel a legfőbb ügyészhez az eset kapcsán. Egyebek mellett arra kíváncsi, hogy a legfőbb ügyész egyetért-e a Baranya megyei döntéssel és ha nem ért egyet, lát-e lehetőséget a megváltoztatására. Azt is tudni szeretné, hogy a döntést hozó ügyészt alkalmasnak tartja-e arra, hogy ilyen ügyekben a jövőben is eljárjon. Tudja, hogy az ügyészek és bírák nagy része elkötelezett az állatvédelem ügye iránt, ezért nem szeretne általánosítani - mondta a képviselő. Tudni szeretné azonban azt is, hogy a Baranya megyei döntés egy egyedi, hibás döntés, vagy ez az ügyészségi gyakorlat hasonló eseteknél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!