Friss hírek

2009.06.05. 12:56

Nem talált gyanúsítottat a Központi Nyomozó Főügyészség a Hankook beruházás ügyében

<p>Nem talált gyanúsítottat a Központi Nyomozó Főügyészség a Hankook beruházás ügyében. A nyomozás lezárult, pénteken postázták a feljelentőnek a vizsgálat eredményét. Korábban Dunaújváros polgármestere, Kálmán András is gyanúba került, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt.</p>

Érdemi döntés született, megalapozott gyanút nem találtak, ezzel az ügy lezárul, ám a feljelentőnek joga van fellebbezni- tudta meg a Független Hírügynökség Keresztes Imre főügyésztől.

A feljelentést Dorkota Lajos/ Fidesz/, alpolgármester tette ismeretlen tettes ellen két évvel ezelőtt. A Fejér Megyei Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúját állapította meg. Az ügy mentelmi joggal érintett személy miatt átkerült a Központi Nyomozó Főügyészségre április elején. Mivel Kálmán András/MSZP/, Dunaújváros polgármestere országgyűlési képviselő, így gyanúba került. Ezt a Magyar Nemzet tette közzé.

Egy frissen alakult cég, a Pentele Kft. részben az önkormányzattól, részben gazdálkodóktól négyzetméterenként 800-900 forintért vette meg a Hankook területét, amelyet a művelés alóli kivonás után négyzetméterenként 3100 forintért adott el. Az ügylettel feltételezések szerint 300 millió forintos kár érhette a várost, mivel az önkormányzat még az adásvétel előtt kiszállt a Pentele Kft.-ből.

Kálmán András nemrég sajtótájékoztatón azt nyilatkozta: törvényesen és tisztességesen jártak el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!