Friss hírek

2009.06.25. 21:23

Nem megy InterCity a Balatonra - RTL Híradó

<p>Egyetlen Intercity-t sem közlekedtet a MÁV a Balatonra. A vasúttársaságnál ezt a rossz pályával indokolják, és azzal: az utasok kérték, hogy több helyen álljanak meg a vonatok - az IC-k azonban nem mindenhol állnak meg. A MÁV-nál azt mondták: Budapest és Székesfehérvár között éppen felújítják a síneket, és ha kész lesz, rövidülhet a menetidő - hangzott el csütörtökön az RTL Híradóban.</p>

Balatonfüredet most átlagosan 3 óra alatt, Badacsonyt három és fél óra alatt lehet elérni Budapestről vonattal. Ugyanennyi a csúszás a déli parton. Siófokra egy és háromnegyed óra alatt, Fonyódra 3 óra alatt lehet eljutni ilyen úton.

Balogh-Fazekas Anita, a MÁV-START szóvivője szerint jó döntés volt az IC-k kiiktatása a menetrendből. Egyrészt azért, mert a menetidő nem felel meg az Intercity minőségi elvárásainak, másrészről pedig a gyorsvonatokkal többször lehet megállni.

Most mindössze naponta kétszer jár jobb minőségű vonat Budapestről az ország legkedveltebb fürdőhelye felé, de azokat sem a MÁV üzemelteti, nemzetközi gyorsvonatok. A többi balatoni járatot a már jól ismert zöld műbőrös kocsikkal indítják. A síneket Budapest és Székesfehérvár között felújítják, így rövidülhet a menetidő, de Intercity-k a közeljövőben biztosan nem járnak a Balatonra - tudta meg az RTL Híradó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!