Friss hírek

2009.06.09. 11:19

Nem igazolódott a H1N1 fertőzés gyanúja Szombathelyen - kiengedték a betegeket a kórházból

<p>Nem H1N1 vírus fertőzte meg az ausztrál testvérpárt, akiket hétvégén új influenza gyanújával vettek fel a szombathelyi Markusovszky Kórházba. Ezt már nemcsak gyorsteszt, hanem laboratóriumi vizsgálat is bizonyítja - közölte kedden a Független Hírügynökség tudósítójával Schneider Ferenc, a szombathelyi Markusovszky Kórház Infektológiai Osztályának főorvosa.</p>

A szintén H1N1 gyanúval kórházba került Fülöp-szigeteki házaspár esetében még tartanak a vizsgálatok, de a gyorsteszt náluk is negatív.

Az elmúlt napokban összesen négy beteget vett fel az új influenza gyanújával a szombathelyi kórház. Az ausztrál testvérpárt Győrből szállították oda, miután a Tisztiorvosi Szolgálat a Markusovszky Kórházat jelölte ki a Nyugat-Dunántúl regionális ellátóközpontjának. A testvérpár köhögésre, torokfájásra, orrfolyásra panaszkodott, illetve egyiküknek láza is volt.

A Fülöp-szigeteki házaspár - a férfi Vas megyében dolgozik, nemrég hazautazott és visszafelé elkísérte őt a felesége is - hétfőn jelentkezett a kórházban, szintén felső-légúti panaszokkal. Náluk eddig csak a gyorsteszt eredménye ismert, mely szerint nem H1N1 vírussal fertőződtek.

Mind a négy "gyanús" beteg jobban van, és kiengedtük őket a kórházból - mondta Schneider Ferenc főorvos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!