Friss hírek

2009.06.10. 19:43

Művészetek Völgye helyett Völgykavalkád

<p>Művészetek Völgye helyett Völgykavalkád lesz az idén. A Kapolcsi Kulturális és Természetvédő Egylet ebben az évben szünetelteti a 19 éves múltra visszatekintő rendezvényt, ám az érintett önkormányzatok úgy döntöttek július 22 és augusztus 9 között ennek ellenére is rendeznek programokat. Kapolcs, Monostarapáti, Vigándpetend, Taliándörögd, Nagyvázsony és Öcs polgármesterei szerdán mutatták be az idei programokat.</p>

A polgármesterek úgy gondolták, ha nem lesz Művészetek Völgye, ők azért még megrendezik a maguk programjait a nyáron, a 6 település önállóan, saját forrásból szervez programokat, július 22 és augusztus 9 között, a jegyárakat is maguk szabják - hangzott el a szerdai tájékoztatón. Lesz operett és utcazene is, ami eddig nem volt.

Kapolcson az előző évek kulturális fesztiválját szeretnék továbbvinni, mondta Göntér Gyula polgármester, színházi előadások, komolyzenei koncertek és utcazene is lesz Kapolcson.

Monostorapáti 250 éves templomát ünnepli az idei fesztiválon, ez alkalomból Varnus Xavér koncertezik a településen és nagyszabású borbemutató is lesz - mondta Hárshegyi József polgármester.

Taliándörögdön a jazzé lesz a főszerep és stand up műsorokkal színesítik a műsorokat, fellép Fábry Sándor is. Vigándpetend hangversenyekkel, kiállításokkal vár mindenkit, Öcs településen pedig a faluház és a templom udvara ad helyet a programoknak.

A Művészetek Völgye fesztivált tavaly 50 ezer ember látogatta meg, a polgármesterek azt mondják, ennyit idén ők is várnak. A részletes programokról és jegyárakról a volgykavalkad.eu oldalon is tájékozódhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!