Friss hírek

2009.06.27. 15:14

MEGHALT MICHAEL JACKSON: Továbbra sem tudni, mi lesz a koncertjegyekkel

<p>Még mindig nem közölt semmi konkrétumot az AEG Live nevű cég azzal kapcsolatban, mikor fizeti vissza az eladott jegyek árát - ez a társaság szervezte Michael Jackson visszatérő koncertjeit Londonban. Brit sajtóhírek szerint a koncertsorozatra leszerződött biztosítóknak egy körülbelül 50 millió fontos számlával kell majd szembesülniük. Az AEG Live szóvivője pénteken arra kérte a rajongókat, hogy tartsák meg a tiketteket.</p>

Michael Jackson "This Is It" nevű koncertsorozatának helyszíne a londoni O2 aréna lett volna, brit médiajelentések szerint már 750 ezer jegyet adtak el világszerte, és a szervezők 50 millió fontot - átszámítva csaknem 16 és fél milliárd forintot - kasszíroztak. A legtöbb jegyet 50 és 75 font közötti áron kínálták.

Az AEG Live szóvivője annyit közölt pénteken, hogy "az egész cég mély részvétét fejezi ki a Jackson családnak." Később azt mondta, hogy "a következő hetekben hozzák nyilvánosságra a visszafizetésekkel kapcsolatos információkat, ezért arra kérik a rajongókat, hogy tartsák meg a jegyeiket."

Az eBay nevű honlapon, ahol 1300 fontra is felugrott egy-egy jegy belépő, azt közölték, hogy ők visszafizetik a pénzt azoknak, akik náluk vettek jegyet. Az eBay szóvivője erről külön közleményben biztosította a rajongókat, de hozzátette, hogy részleteket csak a következő héten hoznak nyilvánosságra. Hasonló ígéreteket tettek más jegyárusító internetes oldalak is.

A Times brit napilap szombaton az írta: az AEG abban reménykedik, hogy valamiképpen visszaszerzi annak a 10 millió fontnak a nagyobb részét, amit elköltöttek az előadások előkészítésére. A Times szerint a koncertsorozatra leszerződött biztosítóknak egy körülbelül 50 millió fontos számlával kell majd szembesülniük. Ez az összeg azonban a töredéke annak a veszteségnek, ami abból adódik, hogy 50 koncert marad el a 27 ezres befogadóképességű londoni arénában, amely emiatt hónapokig üres lesz. A Times szerint a teljes veszteség elérheti a 300 millió fontot.

Az AEG Live elnöke, Randy Phillips korábban azt állította, hogy cége 23 koncertnapra biztosította magát, és tárgyalnak a további napok biztosításáról is. Mondta ezt akkor, amikor már hírek keringtek arról, hogy Jackson egészségi állapotával bajok vannak. Ezután jelentette ki Phillips, hogy "Jackson fantasztikus formában van".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!