Friss hírek

2009.06.20. 08:57

Ma ismét ülésezik az SZDSZ országos tanácsa

<p>Szombatra ismét összehívta az SZDSZ országos tanácsát (ot) Szent-Iványi István, a tanács elnöke, miután az ot legutóbbi ülésén nem kezdeményezett szavazást az új pártelnök megválasztásának rendjéről. Sajtóértesülések szerint, egyszerűen elfelejtette, hogy ezt meg kell tennie. Az ülés után e-mailben próbálta ezt pótolni, és szombatra összehívni egy új ülést. Ezt a lépését párt etikai bizottságánál azonban többen bepanaszolták, mondván: nyolc nappal az ülés előtt értesíteni kell a tagokat az időpontról. Az etikai bizottság helyt adott a panasznak, és szabálytalannak tartja a szombati ülést.</p>

A párt vezetése mégis kitart a szombati időpont mellett, hiszen szerintük rendkívüli helyzetről van szó, ahol nem kell figyelembe venni a nyolc napos értesítési kötelezettséget. Ha viszont az ezt ellenzők nem jelennek meg a tanács ülésén, akkor félő, hogy az nem lesz határozatképes. Ha így alakul, akkor a következő ülést jövő hétre írják ki, ez esetben viszont a július 4-re tervezett elnökválasztást egy héttel el kell halasztani.

Az is problémát okozhat, hogy a párt mandátumvizsgáló bizottságának, már június 19-én meg kellett volna kapnia a jelöltek listáját, hogy a szavazást július 4-én megtarthassák. Így az is kérdésessé vált, hogy miként sikerül betartani a 30 napos határidőt, amit a párt alapszabálya rögzít az elnök megválasztásával kapcsolatban.

Az is kérdéses, hogy ki vállalná a párt vezetését. Hiszen az eddigi nyilatkozatok illetve információk alapján nem várható, hogy Fodor Gábor, Kóka János, Kuncze Gábor és Szent-Iványi István ringbe szállna a posztért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!