Friss hírek

2009.06.26. 11:26

LABDARÚGÁS - A helyi sajtó ünnepli a dél-afrikai csapatot

<p>Annak ellenére, hogy a dél-afrikai válogatott csütörtökön 1-0-ra kikapott Brazília legjobbjaitól a Konföderációs Kupa elődöntőjében, a helyi újságok pénteken az egekig magasztalták a sokáig hősiesen küzdő együttest.</p>

"Nagyon közel voltunk: Santana hőseitől elraboltak egy álmot" - olvasható a Sowetan című napilap címlapján. "Büszkévé tettetek minket" - írja az újság. A Citizen című orgánum is nagy szavakat használt a válogatottal kapcsolatban: "Bátor Bafana fiúk: a csapat keményen küzdött, mielőtt 1-0-ra kikapott" - harsogja a lap.

"Őszintén szólva, a dél-afrikai játékosok nem vehették fel a versenyt a selecao tagjaival. Csütörtökön a válogatott bátorságáról és küzdőszelleméről tett tanúbizonyságot, de sajnos ez is kevés volt a sikerhez" - írja a Citizen.

A Star című újság címoldalán ez volt olvasható: "Összetörték a Bafana szívét". "Minden várakozás ellenére a dél-afrikai csapat emelt fővel vonulhatott le a félidőben, és ami még fontosabb, ők voltak az első csapat, amely nem kapott gólt a braziloktól az első félidőben" - olvasható a Starban.

A helyi média korábban élesen kritizálta a válogatottat, amiért a játékosok a torna megkezdése előtt 34 millió randot követeltek a szövetségtől a fellépésért. A nyitó meccs után sem kímélték a haziakat a zsurnaliszták, amikor Dél-Afrika nem tudott gólt lőni Iraknak, de az Új-Zéland elleni 2-0-s siker, és az elődöntőbe jutás után már szuperlatívuszokban beszéltek Joel Santana tanítványairól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!