Friss hírek

2009.06.11. 16:42

KOSÁRLABDA - Harminc év után újra van Salgótarjánnak NBI-es csapata

<p>Az NBI A-csoportjában indulhat a Wamsler SE-Salgótarján kosárlabda csapata a 200/2010-es bajnoki szezonban. Salgótarján legutóbb harminc éve szerepelt az SBTC futballistái révén elsőosztályú mezőnyben - jelentette csütörtök délután Salgótarjánban Dániel Tamás, a csapat menedzsere.</p>

Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta: húsz millió forint erejéig tudják finanszírozni a csapatot, ebben benne van a felújított városi sportcsarnok ingyenes használata is.

A Wamsler SE, mint főszponzor a napokban igazgatósági ülésen dönt a csapat további finanszírozásának mértékéről. Dániel Tamás közölte: százhúsz millió forintot szeretne összegyűjteni, ugyanis ennyi kell ahhoz, hogy stabil csapatot szervezzen és működtessen.

A Wamsler SE-Salgótarján azzal vívta ki az elsőligás szereplést, hogy az idei kosárlabda szezon NBI B keleti csoportjában az élen végzett. A rájátszás végső, három győzelemig játszott döntőjében ugyan legyőzte őket a SMEFC-NYME, ám a sporoniak végül úgy döntöttek, hogy mivel már van a városuknak egy NBI A-ban játszó együttese, nem indítanak még egy csapatot. A Magyar Kosárlabda Szövetség a keddi ülését követően kérte fel a salgótarjániakat az első osztályban való indulásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!