Friss hírek

2009.06.16. 12:27

Kórházi ágyak adományként

<p>42 darab használt kórházi ágyat kapott adományként a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház. Az ágyak Svájcból érkeztek a Máltai Szeretetszolgálat és egy gyógyszergyártó jóvoltából. Az adomány értéke eléri a 12,6 millió forintot. A jó állapotban lévő fekhelyeket az ortopédiai osztály kapta a győri intézményben. A nagy értékű felajánlást kedden délelőtt jelentették be.</p>

Egy svájci kórház leselejtezi a 3-5 éves ágyait, és azokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat valamint egy gyógyszergyártó segítségével magyar kórházaknak adományozza. A győri intézmény az adományból 42 darab használt ágyat kapott.

Ezek a speciális fekhelyek elektronikusan működtethetők és jó állapotban vannak. Az adomány értéke eléri a 12,6 millió forintot, ez pedig a kórháznak nyújtott éves felajánlások egyötöde. Egy vadonatúj kórházi ágy ára eléri a 900ezer forintot, így ilyenek beszerzésére csak ritkán nyílik lehetőségük a magyar egészségügyi intézményeknek. Új ágyak vásárlása luxus beruházás lenne a győri kórház számára is, hiszen sokszor a napi működés finanszírozása is problémát okoz - mondta el az adományok átvételekor Dr. Varga Gábor, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója.

Varga Gábor azt is közölte, hogy a most felajánlott 42 darab kórházi ágy mindegyikét az ortopédiai osztály kapja, hiszen ezen az osztályon a legfontosabb a komfortérzet a betegek számára. Ezek az ágyak biztosítják azt a speciális ellátást, amelyet például egy csípőprotézis műtéten átesett beteg igényel. A főigazgató hozzátette: a régi ágyakat sem dobják ki, hanem ideiglenesen raktárakba kerülnek, de folyamatosan karbantartják őket. A tervek szerint a hamarosan épülő új szárny egy részét ezekkel fogják majd berendezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!