Friss hírek

2009.06.28. 15:31

Kamatmentes kölcsönnel segítenek Polgáron - 18 család kap 4 millió forintot

<p>Kamatmentes kölcsönnel segíti a gazdasági válság miatt bajba jutott családokat a Hajdú-Bihar megyei Polgár önkormányzata. A helyi, hat millió forintos krízisalapból első körben 18 családot támogatnak, mintegy négy millió forinttal. A kölcsönnel olyan - átmenetileg bajba került - családokon segítenek, akiknek a szociális törvény alapján nem adhatna segélyt az önkormányzat. A kölcsön iránt sokan érdeklődnek, a következő napokban 27 újabb kérelemről döntenek Polgáron.</p>

Pénzt olyan családok kaphatnak, akiknek hirtelen megnőtt a lakáshitel törlesztő részletük, a válság miatt elveszítették munkájukat, vagy kisgyerekeket nevelnek. A 8500 lakosú városban eddig 18 család kérelmét fogadták el. A helyi önkormányzat hat millió forintot különített el a város két milliárd forintos büdzséjéből. A krízisalapból, összesen mintegy 4 millió forintot utalnak a rászorulóknak.

A családok kamatmentes kölcsönt kapnak, ügyviteli, kezelési, adminisztrációs költségek nélkül. A pénzt két hónap türelmi idő után, tíz havi egyenlő részletben kell visszafizetni amit, visszaforgatunk a költségvetésbe - mondta a Független Hírügynökségnek Tóth József, Polgár polgármestere.

A családok 100 és 300 ezer forint közötti összegeket kapnak, amihez a város fedezetet sem kér. A helyi önkormányzatnál a következő napokban 27 újabb kérelmet bírálnak el. A támogatott családok összesen, további 4 millió forint kamatmentes kölcsönt kaphatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!